Sambal merupakan antara masakan yang menjadi pilihan hati rakyat Malaysia. Masakan seperti ayam, ikan, daging, makanan laut, telur dan pelbagai jenis lagi masakan sesuai dijadikan hidangan bersambal. Tapi tak semua orang mampu untuk masak sambal yang menyelerakan.

Sebenarnya nak menyediakan sambal ni bukan mudah. Kerja menumis sambal ni  renyah dan makan masa. Tapi dengan Shariffah Kitchen, dah tak perlu susah payah nak sediakan sambal. Resepi sambal yang digunakan adalah dari turun temurun. Menggunakan bahan-bahan berkualiti dan yang paling penting tiada pengawet dan pewarna tiruan. Selamat dan enak dinikmati seisi keluarga.

Terdapat 7 pilihan yang pasti mengiurkan. Antaranya:

  • Sambal Tumis
  • Sambal Tumis Udang Kering
  • Sambal Tumis Ikan Bilis
  • Sambal Tumis Ikan Masin
  • Sambal Hijau Ikan Masin
  • Acar Buah
  • Acar Buah Ikan Masin

Makan tanpa ragu-ragu dengan kualiti terjamin.

♥Bahan Gred A

♥Buah-buahan Premium diimport dari Uzbekistan

❌Tiada MSG, Tiada Pengawet dan Tiada Pewarna

♥Halalan Toyyiban

❤️ Buka penutup & terus makan

♥Boleh tahan sehingga setahun

♥Senang dibawa travel ke mana-mana

♥Packaging kemas dalam botol

Q Berapa harga sebotol?

1 botol RM18
2 botol RM35
3 botol RM50

Q Ada COD tak?

Ada untuk Penang
Cas COD RM3-RM15 (bergantung pada kawasan)

Selain tu, melalui pos. Harga pos bergantung pada kuantiti botol.

Q Pilihan sambal apa yang ada?

Terdapat 7 pilihan yang pasti mengiurkan. Antaranya:

Sambal Tumis
Sambal Tumis Udang Kering
Sambal Tumis Ikan Bilis
Sambal Tumis Ikan Masin
Sambal Hijau Ikan Masin
Acar Buah
Acar Buah Ikan Masin

Q Tahap Pedas?

Sederhana. Tidak terlalu pedas. Sesuai untuk seisi keluarga.

Q Adakah sambal ni cuma pes?

Tak. Sambal ni bukan pes masakan. Ada isi. Boleh terus dimakan. Tapi boleh jugak dijadikan pes masakan.

Q Boleh ke nak jadi agen atau ds?

Kalau berminat nak jadi agen atau ds, boleh terus whatsapp kami di 0174134018 atau 0135922637.

12 Reviews for Sambal Penang Yang Membuatkan Hidangan Menjadi Lebih Enak

Myra Syamira

15 Reviews

Sambal paduuu ?????

5/ 5

Memang wajib kena stanby dekat rumah ..agak2 malas nak masak goreng je telur makan dengan sambal setel !! Memang terbaik ????

Was this review ...?

nariahmatsaman62

15 Reviews

Wajib ada atas meja

5/ 5

Kalau emergency x da lauk…mkn je sambal ni dgn nasi..kompom licin hingga menjilat jari..wajib beli

Was this review ...?

honeyzfida4093

12 Reviews

Sambal tumis berhantu

5/ 5

Mmg sedap. Selalu jadi penyelamat bila saya xsempat nak masak. Buka tutup terus boleh makan nasi. Dah jadi favourite kami sekeluarga.

Was this review ...?

how_857578

1 Reviews

Wajib untuk yg nak berjimat

5/ 5

Untuk makanan yg lebih menyelerakan.. Pastikan sambal tumis ikan masin sentiasa ada bersama ?

Was this review ...?

Uncle Zamri

19 Reviews

Sambal pedas sedap

5/ 5

Sesiapa yg inginkan kelainan dlm hidangan makanan , sy memang rekemen sambal penang tu. Rasa lain dari yg lain…

Was this review ...?

Jumalia Johari

10 Reviews

Rekemen untuk orang bujang

5/ 5

Yang bujang kekadang tak sempat atau malas nak masak tu….sambal ni sangat sesuai utk uolls k…buka jer terus ngapp… sempoiiii

Was this review ...?

anajibsalihi39

1 Reviews

Wajib cuba

5/ 5

Order sambal hijau ikan masin haritu tu. Sekali hadap je weh.. Sedap namati…. So lepas ni kalau nk beli kena beli 2 3 botol. Recommended.. Tak menyesal beli. Plus seller gigih la carikan jugak ape yang ko nak walaupun benda tu da sold out. Bangbil bagi 5 bintang..

Was this review ...?

nurhanishuzail73

1 Reviews

Sambal Hijau Ikan Masin & Sambal Tumis Udang Kering

5/ 5

Sangat sedap! Sambal hijau memang sedap sangat, saya makan dengan nasik putih and untuk sambal tumis udang kering, saya gunakan untuk buat bihun goreng. Sedap dan cara penyediaan yang cepat, please cuba okay!

Was this review ...?

Fazrita

1 Reviews

sambal ketagih

5/ 5

Sangatttt gilerrr sedappp. ketagih abesss. sekali makan mesti cari hari2. fuhhh merecikssss

Was this review ...?

Haizul Azril

14 Reviews

Sambal sedap

5/ 5

Sedap sangat, wajib ada atas meja makan setiap rumah. Tak cuba tak tahu, dah cuba gerenti repeat oder?

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

Show all timings
  • Isnin09:00 AM - 05:00 PM
  • Selasa09:00 AM - 05:00 PM
  • Rabu09:00 AM - 05:00 PM
  • Khamis09:00 AM - 05:00 PM
  • Jumaat09:00 AM - 05:00 PM
  • Sabtu09:00 AM - 05:00 PM
  • Ahad09:00 AM - 05:00 PM

Your request has been submitted successfully.

  • RMRMRMRM
  • Price Range 18
building Own or work here? Claim Now! Claim Now!

Claim This Listing

error: Content is protected !!