Sambal merupakan antara masakan yang menjadi pilihan hati rakyat Malaysia. Masakan seperti ayam, ikan, daging, makanan laut, telur dan pelbagai jenis lagi masakan sesuai dijadikan hidangan bersambal. Tapi tak semua orang mampu untuk masak sambal yang menyelerakan.

Sebenarnya nak menyediakan sambal ni bukan mudah. Kerja menumis sambal ni  renyah dan makan masa. Tapi dengan Shariffah Kitchen, dah tak perlu susah payah nak sediakan sambal. Resepi sambal yang digunakan adalah dari turun temurun. Menggunakan bahan-bahan berkualiti dan yang paling penting tiada pengawet dan pewarna tiruan. Selamat dan enak dinikmati seisi keluarga.

Terdapat 7 pilihan yang pasti mengiurkan. Antaranya:

  • Sambal Tumis
  • Sambal Tumis Udang Kering
  • Sambal Tumis Ikan Bilis
  • Sambal Tumis Ikan Masin
  • Sambal Hijau Ikan Masin
  • Acar Buah
  • Acar Buah Ikan Masin

Makan tanpa ragu-ragu dengan kualiti terjamin.

♥Bahan Gred A

♥Buah-buahan Premium diimport dari Uzbekistan

❌Tiada MSG, Tiada Pengawet dan Tiada Pewarna

♥Halalan Toyyiban

❤️ Buka penutup & terus makan

♥Boleh tahan sehingga setahun

♥Senang dibawa travel ke mana-mana

♥Packaging kemas dalam botol

Q Berapa harga sebotol?

1 botol RM18
2 botol RM35
3 botol RM50

Q Ada COD tak?

Ada untuk Penang
Cas COD RM3-RM15 (bergantung pada kawasan)

Selain tu, melalui pos. Harga pos bergantung pada kuantiti botol.

Q Pilihan sambal apa yang ada?

Terdapat 7 pilihan yang pasti mengiurkan. Antaranya:

Sambal Tumis
Sambal Tumis Udang Kering
Sambal Tumis Ikan Bilis
Sambal Tumis Ikan Masin
Sambal Hijau Ikan Masin
Acar Buah
Acar Buah Ikan Masin

Q Tahap Pedas?

Sederhana. Tidak terlalu pedas. Sesuai untuk seisi keluarga.

Q Adakah sambal ni cuma pes?

Tak. Sambal ni bukan pes masakan. Ada isi. Boleh terus dimakan. Tapi boleh jugak dijadikan pes masakan.

Q Boleh ke nak jadi agen atau ds?

Kalau berminat nak jadi agen atau ds, boleh terus whatsapp kami di 0174134018 atau 0135922637.

12 Review untuk Sambal Penang Yang Membuatkan Hidangan Menjadi Lebih Enak

Myra Syamira

15 Review

Sambal paduuu 🔥🤲🏻🤲🏻

5/ 5

Memang wajib kena stanby dekat rumah ..agak2 malas nak masak goreng je telur makan dengan sambal setel !! Memang terbaik 👍🏻👍🏻

Adakah review ini...?

nariahmatsaman62

15 Review

Wajib ada atas meja

5/ 5

Kalau emergency x da lauk…mkn je sambal ni dgn nasi..kompom licin hingga menjilat jari..wajib beli

Adakah review ini...?

honeyzfida4093

12 Review

Sambal tumis berhantu

5/ 5

Mmg sedap. Selalu jadi penyelamat bila saya xsempat nak masak. Buka tutup terus boleh makan nasi. Dah jadi favourite kami sekeluarga.

Adakah review ini...?

how_857578

1 Review

Wajib untuk yg nak berjimat

5/ 5

Untuk makanan yg lebih menyelerakan.. Pastikan sambal tumis ikan masin sentiasa ada bersama 😋

Adakah review ini...?

Uncle Zamri

19 Review

Sambal pedas sedap

5/ 5

Sesiapa yg inginkan kelainan dlm hidangan makanan , sy memang rekemen sambal penang tu. Rasa lain dari yg lain…

Adakah review ini...?

Jumalia Johari

10 Review

Rekemen untuk orang bujang

5/ 5

Yang bujang kekadang tak sempat atau malas nak masak tu….sambal ni sangat sesuai utk uolls k…buka jer terus ngapp… sempoiiii

Adakah review ini...?

anajibsalihi39

1 Review

Wajib cuba

5/ 5

Order sambal hijau ikan masin haritu tu. Sekali hadap je weh.. Sedap namati…. So lepas ni kalau nk beli kena beli 2 3 botol. Recommended.. Tak menyesal beli. Plus seller gigih la carikan jugak ape yang ko nak walaupun benda tu da sold out. Bangbil bagi 5 bintang..

Adakah review ini...?

nurhanishuzail73

1 Review

Sambal Hijau Ikan Masin & Sambal Tumis Udang Kering

5/ 5

Sangat sedap! Sambal hijau memang sedap sangat, saya makan dengan nasik putih and untuk sambal tumis udang kering, saya gunakan untuk buat bihun goreng. Sedap dan cara penyediaan yang cepat, please cuba okay!

Adakah review ini...?

Fazrita

1 Review

sambal ketagih

5/ 5

Sangatttt gilerrr sedappp. ketagih abesss. sekali makan mesti cari hari2. fuhhh merecikssss

Adakah review ini...?

nurfasihahmdhadir4022

6 Review

tengok sekali kompom melekat

5/ 5

samabal pineng memang marvelous , sekali tengok pasti nak rasa mesti sedapp n padu 🙊

Adakah review ini...?

jue_zhn8

9 Review

Memang sedap sangat!!

5/ 5

Please cuba ualls..memang tak rugi..percayalah!!

Adakah review ini...?

Haizul Azril

14 Review

Sambal sedap

5/ 5

Sedap sangat, wajib ada atas meja makan setiap rumah. Tak cuba tak tahu, dah cuba gerenti repeat oder😍

Adakah review ini...?

Berikan Review kepada Bisnes Ini

Rating anda kepada bisnes ini

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Review anda disarankan sekurang-kurangnya 140 patah perkataan

Tunjukkan waktu operasi
  • Isnin09:00 AM - 05:00 PM
  • Selasa09:00 AM - 05:00 PM
  • Rabu09:00 AM - 05:00 PM
  • Khamis09:00 AM - 05:00 PM
  • Jumaat09:00 AM - 05:00 PM
  • Sabtu09:00 AM - 05:00 PM
  • Ahad09:00 AM - 05:00 PM

Your request has been submitted successfully.

  • RMRMRMRM
  • Harga 18
building Anda bekerja atau pemilik bisnes ini? Tuntut Sekarang! Tuntut Sekarang!

Claim This Listing

error: Content is protected !!