Manfaat:
✓ Menghilangkan jerawat dan parut
✓ Mengatasi masalah kulit kering
✓ Anti-radikal dan Anti-septik
✓ Membantu pertumbuhan sel kulit
✓ Menghapuskan sel-sel mati pada kulit
✓ Membantu menganjalkan, menghaluskan, dan melembapkan kulit
✓ Sesuai digunakan seawal umur 7tahun ke atas
✓ Juga sesuai untuk yang mempunyai penyakit kulit seperti ekzema, gatal-gatal dan ruam.

Info tambahan:
✓ Produk semulajadi
✓ Bahan organik
✓ Handmade
✓ Selamat dan halal
✘ Bebas pewangi
✘ Bebas pewarna

Sifat semulajadi sabun:
✓ Mempunyai warna khas mengikut jenis sabun
✓ Berbau wangi/natural
✓ Kurang berbuih
✓ Potong kecil untuk guna secara jimat
✓ Seketul tahan sehingga 2 bulan
✘ Berbagai bentuk

Bahan utama sabun pencuci muka by Oma Organicare adalah minyak zaitun.

Minyak zaitun juga merupakan sumber polifenol yang baik. Polifenol merupakan senyawa fitokimia yang terkandung dalam tanaman. Senyawa inilah yang memberikan berbagai warna pada makanan dan melindungi tanaman dari bahaya.

Tak hanya melindungi tanaman, polifenol yang masuk ke dalam tubuh kita juga mampu melindungi sel-sel tubuh dari kerosakan akibat radikal bebas. Itu mengapa polifenol yang terkandung dalam minyak zaitun dapat bertindak sebagai antioksidan dalam tubuh.

Minyak zaitun juga diperkaya oleh Omega-3 dan Omega-6, 15mg vitamin E yang mencukupi 72% keperluan harian tubuh serta 61mg vitamin K yang mampu mencukupi 75% keperluan harian tubuh. Minyak zaitun sama sekali tidak mengandungi kolestrol, karbohidrat dan lemak.

-Dapat meningkatkan kelembapan pada kulit
-Menghidrasi kulit agar tetap lembab dan halus
-Menghilangkan bekas jerawat / parut
-Vitamin dan antioksidan dalam minyak zaitun membantu sel kulit untuk terhasil dan mengurangkan kedutan
-Antioksidan dalam minyak zaitun juga dapat memperlahankan proses penuaan
-Menanggalkan kulit mati pada wajah yang menjadikan wajah kekal segar sepanjang hari

Q Adakah pencuci muka Oma Organicare mempunyai sijil Halal dan pengiktirafan KKM?

Maaf kami belum mendapatkan sijil halal dan pengiktirafan KKM, bagaimanapun pencuci muka oma Organicare selamat digunakan padasemua jenis kulit kerana menggunakan bahan semulajadi dan organik. Pembuatan nya juga secara homemade dan dalam keadaan bersih mengikut SOP.

Q Di manakah saya boleh mendapatkan sabun ini jika secara COD atau selfpickup?

Kami turut membuat servis COD dan selfpickup di sekitar Sungai Petani,Kedah.

Q Adakah pencuci muka organik Oma Organicare menyediakan dropship?

Ya ada. Untuk mengetahui lebih lanjut sila hubungi +601111140244

Q Bagaimanakah cara memilih pencuci muka yang benar berkesan dari koleksi pencuci muka Oma Organicare untuk merawat masalah kulit muka saya?

Sebelum melakukan pembelian, staf jualan kami akan membantu mencadangkan jenis pencuci muka yang sesuai dengan masalah kulit muka anda.

5 Review untuk Oma Organicare Pencuci Muka Organik

nurwardahkaswadi94

1 Review

Sabun murah dan comel

5/ 5

Saiz sabun yg mudah dibawa adalah salah satu fktor knpa saya syorkan sabun ini. Hrga yang berbaloi dan yg penting home made😊👍

Adakah review ini...?

nmzilah7

1 Review

Harum dan menyamankan

5/ 5

Sabun ini sangat harum dan elok di pakai.

Adakah review ini...?

pandabunc87

1 Review

Jerawat hilang and kulit muka jadi soft. Best!

5/ 5

Hai, i’m a man. Saya berpengalaman pakai macam2 jenis produk pembersih muka. Tapi tak pernah rasa ada perbezaan pun semua tu. But, sabun Kak Oma ni memang beri kejutan sebab tunjuk perbezaan yang ketara sangat. Memang lain dari lain. This product is the BEST ever!! Kalau jerawat yang baru naik, 2 hari je pakai sabun kunyit tu mesti hilang terus jerawat. I’ve tried so many times and it works evertimes! Wow! Then pakai sabun beras tu, kulit rasa lembut and bersih je. Jadi tak percaya yang pulak yang ni kulit muka lelaki 😂 i recommended 100% for those who never try this product. You can feel the different 👍🏻

Adakah review ini...?

serumanxohq54

5 Review

PARUT SAYA PUDAR

5/ 5

The best product ever!! 3 minggu pakai sabun kunyit dan parut yg berbulan tak hilang dah makin pudar dan menghilang. Puas hati tak perlu risau nak cover dengan foundation tebal. Sekarang boleh pakai sunscreen je.

Adakah review ini...?

Berikan Review kepada Bisnes Ini

Rating anda kepada bisnes ini

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Review anda disarankan sekurang-kurangnya 140 patah perkataan

Your request has been submitted successfully.

  • RMRMRMRM
  • Harga RM8 - RM15
building Anda bekerja atau pemilik bisnes ini? Tuntut Sekarang! Tuntut Sekarang!

Claim This Listing

error: Content is protected !!