Untuk pembeli pakej listing, anda hanya perlu mengisi 1 (satu) borang submit listing sahaja.
Link telah diberikan kepada semua pembeli pakej BuzzCentrum melalui emel pengesahan pembayaran dan juga whatsapp. Sila semak semula emel dan whatsapp anda untuk dapatkan link borang tersebut.
Sila rujuk video tutorial yang telah disediakan. Klik SINI!
Untuk kes macam ni, taip nama daerah atau nama jalan dulu. Lihat jika ada cadangan lokasi oleh Google, pilih lokasi yang paling hampir dengan anda. Bila Google dah pin lokasi anda di peta, barulah anda edit semula kepada alamat yang tepat.
Tak digalakkan. Tetapi, kalau nak buat juga, produk tu mestilah dalam kategori yang sama. Contoh krim jeragat, pencuci muka, serum siang dan malam, masih dibenarkan. Cumanya di tajuk listing perlu letak nama brand+lokasi. Jangan masukkan semua nama produk di tajuk. Di ruang Penerangan produk, barulah senaraikan produk-produk yang ada. Kalau niche berbeza nak dimasukkan ke dalam 1 listing, TAK DIBENARKAN. Contoh, krim muka listing bersama kambing perap. Listing tak akan di-approve kalau ada juga yang buat macam ni.
Boleh, nanti bila sudah ada idea, anda login sahaja ke dashboard akaun Buzzcentrum dan edit semula listing tersebut.
Boleh, tapi anda rugi. Kalau tak ada sangat logo, letak saja gambar muka sendiri sebagai personal branding. Pastikan compress dulu gambar itu sebelum upload.
Mungkin disebabkan talian internet yang perlahan atau saiz gambar yang di upload itu terlalu besar.
Ada banyak faktor, antaranya: (a) Upload gambar lebih dari 10 keping. (b) Menggunakan emel yang sudah didaftarkan sebelum ni. Jadi, anda perlu klik kotak “Klik sini jika sudah ada akaun Buzzcentrum”. Kemudian, masukkan emel dan password yang sudah diberikan sebelum ini di emel anda. (c) Username atau password yang dimasukkan tidak betul. Ini kes salah masuk username dan password sahaja. Jadi, semak semula username dan password yang dimasukkan. Kalau tak berjaya juga, sila reset password, kemudian cuba sekali lagi menggunakan password baru. (d) Kalau ada letak link video, pastikan link Youtube sahaja digunakan dan link itu betul.
Jika anda mengisi form listing menggunakan smartphone (bukan laptop), sila gunakan aplikasi Google Chrome. Kami dapati sesiapa yang menggunakan browser selain Google Chrome, memang timbul masalah tak boleh upload gambar.
Anda akan menerima emel khas yang memberitahu listing anda sudah diterima oleh pihak BuzzCentrum. Untuk lihat contoh emel yang diterima, klik SINI.
Tunggu admin approve listing tersebut. Sesudah approve, barulah listing itu akan dijumpai di BuzzCentrum. Selagi belum approve, selagi itu hanya akan nampak page ‘404 Ghost Here’ sahaja.
Anda akan menerima emel khas daripada BuzzCentrum mengatakan listing anda sudah approve. Untuk lihat contoh emel yang diterima, klik SINI.
Sila rujuk video panduan yang disediakan. Klik SINI!
Boleh. Sila rujuk Panduan Edit Listing yang telah disediakan. Klik SINI!
Anda boleh reset semula password. Klik sahaja 'Forgot Password' dan masukkan emel anda. Satu emel beserta password baru akan dihantar ke emel anda.
Ini berkait dengan S.E.O. Paling cepat pun, sekitar 6-12 bulan diperlukan untuk sesebuah page muncul di laman pertama carian Google. Itu pun jika page anda sudah betul-betul di-optimize.